Recept

Rimmat ytterlår av dov med ugnsbakade rotfrukter

En vild variant av den klassiska oxbringan. Rimningen gör köttet extra mört, och du kan antingen ugnsbaka eller koka köttet efter rimningen.
Servera med ugnsbakade rotfrukter och dijonsenapscrème. 

 

GÖR SÅ HÄR

Rimning
Gör en saltlag med 8% salt.
Låt köttet ligga i saltlagen i två dygn.
Om du har en saltspruta: Att sticka in en fylld spruta var tredje centimeter brukar räcka. Spruta in saltlag i köttet och lägg sedan köttet i lagen som blir över cirka ett dygn.

Ugnsstekning
Efter rimning: krydda ytterlåret med rosmarin, svartpeppar och krossade enbär.
Baka i ugn på 100°C cirka 4 timmar tills kärntemperaturen är 68°C

Kokning
Efter rimning: Koka köttet i osaltat vatten tills det känns mört.

Ugnsbakade rotfrukter
Sätt ugnen på 200°C
Delas rotfrukterna i grova bitar, lägg i en bunke och häll oljan över. Blanda runt så att alla rotfruktsbitar får olja på sig. Salta och peppra efter smak. Baka i ugn cirka 40 minuter. Se till att rotfrukterna inte blir för mjuka! Strö över bladpersiljan och blanda innan servering.
Rotfrukterna kan serveras både varma och kalla.

Dijonsenapscrème
Blanda crème fraiche, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.

© Viltboden

Webbplats producerad av: Divido IT Webb Media
Logga in